Giresun Musıki Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Öztürk: Bizi Giresun'da Fazla Bilmezler

22.03.2011 16:58

Haber: Hayri TEMÜR / Giresun Gündem Gazetesi

Giresun Musıki Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Sanat Müziği Korusu Şefi İbrahim Öztürk, Giresun GÜNDEM’e Giresun Musıki Cemiyeti hakkında bilgiler verdi.

Cemiyetin 1957 yılında kurulduğunu ve o yıldan beri de hiç ara vermeden faaliyet gösterdiğini ifade eden Giresun Musıki Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Sanat Müziği Korusu Şefi İbrahim Öztürk, cemiyette 34. yılını geçirdiğini söyledi.

Cemiyetin amacının müzik konusunda çalışmalar yapmak olduğu söyleyen İbrahim Öztürk, yaptıkları faaliyetlere ilginin olmamasından yakınarak şunları kaydetti:

“Cemiyette Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği çalışmalarımız var. Enstrüman (çalgı aleti) dersleri veriyoruz. Giresun Müziğine bir nebze olsun sahip çıkmaya çalışıyoruz. Ama insanlarımız çok fazla ilgi göstermiyorlar. Bizim her zaman herkese kapımız açık.

Çalışmalarımızı gösteriler halinde sunuyoruz. Bu yılki Türk Halk Müziği konseri gerçekleştirdik. Fakat yaptığımız bu faaliyetler gençlerimizden pek ilgi görmüyor. Biz her yıl duyurularla programlarımızı bildiririz, herkesi davet ederiz, ama pek rağbet olmaz.

Haftada dört akşam cemiyetimizde çalışmalar yapmaktayız. Pazartesi ve Perşembe akşamları Türk Sanat Müziği, Salı ve Cuma akşamları ise Türk Halk Müziği çalışmaları yapıyoruz. Bugüne kadar bizi yerel bir gazeteden ziyaret edip, röportaj yapan olmadı. Hep il dışından gelen gazeteciler oldu. Bu yüzden de bizi Giresun’da halkımız fazla bilmez ve tanımaz.

Konserler yapıyoruz, davet ediyoruz gazeteciler gelmiyor. Siyasi bir haber olmadığımızdan pek ilgi görmüyoruz.

Buradan halkımıza sesleniyorum: Bağlama çalmayı öğrenmek mi istiyorsunuz? Gelin ustalarından öğrenin. Gitar çalmayı mı öğrenmek istiyorsunuz? Gelin ustalarından öğrenin.

Biz cemiyetimizde her türlü enstrüman aleti dersleri veriyoruz. İsteyen herkes gelebilir.”

Giresun Musıki Cemiyeti GİFSAD’la beraber “Kiraz Çiçekleri” adlı Giresun Türkülerinden meydana gelen bir albüm hazırlamış durumda. Albüm ise Giresun Musıki Cemiyetinden temin edilebilir.

“Kiraz Çiçekleri” albümündeki Giresun Türküleri: Giresun Üstünde (EŞREF), Çatlak Altı, Karahisar Kalesi, Çınarların Söğüdü, Giresun’un Evleri, Merekte Sarı Saman, Çavuşlu Diye Diye, Oy Asiye, Bulut Bulutun Üstünde, Ova Garibi (Aman ben bir garip bülbül idim), Mican, Sokak Başı Meyhane, Dere Boyu Kavaklar (Kol Havası), Karşılama (Oy Miralay-Altın Yüzük)